3 februari 2011

nu är det fredagsmyyyyyys
Hur man vet att man är mamma

- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.

- Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00.

- Du hittar kastrullen i toalettstolen.

- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små nallar på i storlek 80.

- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.

- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra.

- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.

- Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda självkonstruerade avarter som tröjis, parkis, vovvis och sängis.

- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta.

- Du råkar kalla din partner för pappa.

- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta.

- Du har bara tid att raka det ena benet.

- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred. Vilet ändå inte funkar i mer än ca 30 sekunder..

- Barnet kräks, och du fångar det i händerna.

- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.

- Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.

- Du säger minst en gång om dagen: "Det här med moderskap är ingenting för mig", men vet att det inte finns något i hela världen du skulle byta bort det mot.
Idag är det som bekant fredag och Let's Dance. Super viktigt för Linnea trots att hon inte orkar kolla så länge. I de flesta Svensson-familjerna så är det då nästintill obligatoriskt med tacos. Nu heter vi ju inte Svensson utan Jakobsson och då äter vi tacos en del fredagar,inte varje (även om vi lätt skulle kunna göra det). Men just denna fredag blir det inte tacos iallafall. För igår så var Micke hemma hyfsad tid. Vilket innebar att jag fick en stund för mej själv att gå och duscha i lugn å ro och tom raka båda benen.... ( inte för att jag direkt gillar på står i duchan i typ 30 min å bara drömma. Ne in, duscha, tvätta håret, raka det som rakas skall, spola och ut ur duschen. Färdig! Hos oss är det Micke och Linnea som tar långduscharna .

Men att få tid att i lugn å ro klia hårbotten (den beter sig alltid när jag är stressade eller inte mår rikgti bra), noppa ett ögonbryn eller två, smörja in hela kroppen efter duschen osv, är ju helt underbart. Kände att igår var jag riktigt på bristningränsen och barnen visade definitivt inte sina bästa sidor. Så en stund för sig själv å känna sig fräsch och trevlig gjorde att jag blev på lite bättre humör och att Micke dessutom slängde ihop en go kvälllsmat och (hör å häpna) diskade och plockade undan i köket (halleluja) gjorde att jag hade ett leende på läpparna. ( tror han läst på om gosandet.... 'fniss*)

Hur hänger då allt detta ihop med svensson-fredagar... JO, den goa maten han lagade var en jättemumsig Tacogratäng. Han utgick från detta receptet och modifierade bara lite. Hela familjen mumsade glatt i sig! Rekommenderas starkt med andra ord. :)

Tjejerna fick förra året två mini utklädnings kit från IKEA. Ett med kattmask och diadem med kattöron och ett med Prinsess mask och diadem med krona. Emma älskar att ha kattögonen på sig och gå omkring ¨mjaua". För henne spelar det absolut ingen som helst roll om det är kattögonen eller prinsessmasken hon har på sig. Så här går hon just nu, "mjau,mjauauuu".

Fler än jag som har leksaks explosioner flera gånger om dan? Jag tycker att det är ganska skönt att ha en låda med lock, som denna ursnygga, att bara hutta ner alla grejer man får spunk på. Det är klart att måste få ha lite grejer här nere oxå och inte hela tiden vara förvisad till sina rum på övervåningen. De vill ju vara där vi är. :)

Just denna låda är jag extra förtjust i. Den är ifrån min älskade morfar, så den har klart en hel del affektionsväder för mej. Den är såå snygg. I princip alla bilder jag tar på tjejerna så sitter eller grejar de på den. NI ahr väl sett hu de modellar? De älskar att fotas. Tur för mej ;)

Hur gör ni?


Nehepp. nu kan jag inte sitta här mer. Massor att göra innan fredagsmyset kan börja. De tar lite genast lite längre tid när man inte pigg i bäret utan det är fyllt med snor och annat mysigt..

Råkade viss bli ett ganska långt inlägg idag med. Sorry ;)


Ha de´


Kramen

Inga kommentarer: