27 juli 2011

En solig dag idag.







Idag blev det en liten tur med båten. Micke jobbar och vet inte ens att vi varit ute en sväng med svärisar och mormorbitt och kalle. Precis vad jag behövde. Strax skall vi tills laxspett och till det färsk pasta och hallandssås. Mumma vad gott. Ett glas vin lär det oxå slinka ner. B-)

Och då hoppas vi Micke kan slita snart.

Trevlig Lill Lördag på er evryhopa!

Kramen

26 juli 2011

Det kanske artar sig ändå !?





Idag har vi en vacker solnedgång och pappa M är på g hem. Har vi tur så får vi lite sol imorgon. Det hade varit underbart, jag läääääängtar efter sol.

Jag visar lite loppis fynd idag. Bordet är mitt första loppis fynd och inköpt på favorit loppisen. Det var in någon ful träfärg först och har stått i dräng stugan i något år tills jag i våras/tidig sommar fick tok ryck och började måla en massa möbler. Nu är bordet vitt och snyggt. På bordet finns ytterligare några fynd. Bland annat en liten söt blomdusch, en ljussläckare, silverfat och lite gamla skolböcker samt ransoneringskort. Två av böckerna och spetsen har jag fått av min mormor. Spetsen har min gammelmormor virkat.


Linnea var lite nöjd idag när hon skulle städa efter sig när hon hade målat och pysslat.
Smart va? Hi hi , hon är allt söt.

Kramen, och håll tummarna att solen orkar fram imorgon

25 juli 2011

fortsatt svenskt sommar väder...


Ne, nu börjar jag faktiskt bli riktigt trött å detta sketna väder. Regn, regn lite sol och mer regn.
Jag börjar få riktigt svårt att komma på inomhus aktiviteter för tjejerna.
Men tro det eller ej, idag har de faktiskt lek riktigt bra ( om man nu vågar säga det). Så här ser rummet de sover i ut just nu, och det är bara ett av rummen. Jag har inte velat bryta leken för undan plockning emellanåt innan man tar fram nästa grej just för att det gått så bra. Annars har det varit väldigt mycket bråk och skrik här på sistone. (pust)

I eftermiddags tog vi en tur till Karlsson i Veddige. Trodde jag skulle få spunk på tjejerna redan innanför dörrarna. Men vi tog oss igenom hyfsat bra. Några små fynd hittade vi med och två/ett pakt till till helgen kalas. :) Men ingen kjol till Linnea än.

Nu hoppas vi att pappa M skall kunna komma hem i hyfsad tid (dvs innan 20-21 helst).


Kramen

24 juli 2011

några fynd och en ny förälskelse


Några fynd ifrån turen till Kungsmässan. :) Linnea har fått nya gummistövlar (som passar!!) och som härligt nog matchar hennes allvädersställ vi köpte förra året. Ett par tok dyra (hela 29:-) flipflops till Linnea. Och jag har äntligen fått bytt Emmas fluff jacka, den var sönder i luvan när vi köpte den. Ett hyfsat stort paket till näst helg.
Några fynd blev det till mej med, men jag tänkt inte visa mitt nattlinnes fynd för alla ;)
Men däremot så var jag ju tvungen att visa min nya kärlek dvs min nya necessär från Lisbeth Dahl. Jag är så kär i detta underbara söta ting. Och kvalitén är underbar. Visst är den bara för snygg!

Om ni inte har varit på Kungsmässan tidigare så måste ni verkligen göra ett besök där, ni kommer inte att bli besvikna.

Kossan i översta bilden har Linnea ritat ikväll. Jag tycker den är urcharmig.

Nu tror jag minsann att jag måste gå å rädda bubbelbadkaret, jag hör att det plaskas allt för mycket där inne och att de kanonkulan. Skulle inte pappa M ha koll på barnen???

Ha en go söndagskväll!

Kramen

23 juli 2011

omvända planer, kanon bra just denna gången i alla fall


Som vanligt när man är gift med den mannen jag är gift med och speciellt denna sommar när han jobbar som han göra så blir alla försök till planer omkullkastade. Så igår bidde det inte alls en tur in till Varberg utan gubben min vart tvungen att jobba till 21.
Men som tur är så har man ju goa svärisa. Olof skulle ner till båten å greja så vi tjejer tog en tur till Kungsmässan. Lite rea fyndat blev det allt. När vi sen kom "hem" igen (klockan var då närmare 19) så tände vi grillen och började förbereda förrätten, dvs havskräftor.
Mumma så gottigt. Jag lärde mej tom att äta klorna, det har a aldrig vågar förr, men nu var det inte alls läskigt. När det var dags för grillat så anslöt Micke. Hela goa måltiden åt vi ute på trädäcket. Varmt å skönt var det och på kvällskvisten var det supermysigt att tända ljus.
Himla trevligt att de sov kvar med.



Idag har vi efter en stor frukost/brunch varit nere i hamnen och fiskat krabbor och haft krabbrace. Det är alltid lika kul! Minns att man som liten kunde spendera hur många timmar som helt med att fiska krabbor och småfiskar. Jag passade på att försöka ta några foton för att försöka förmedla den härliga känsla det finns i hamnen. Detta lugna mysiga ställe.

Nu hade jag tänkt sätta mej ute och sola och läsa lite men självklart kommer värsta skuren när jag precis fått på mej ett linne och lite solskydd. Typiskt. När väl solen kommer la tillbaka lite senare.

Undrar när min käre make kommer loss ifrån jobbet idag. Jag ser ju att det rör sig där borta på andra sidan buketen. Han och vi behöver lite tid tillsammans, både med barnen och lite egen vuxentid. Inte för att jag ser någon lösning på hur det skulle kunna gå till. Nåväl, det ör bara några veckor kvar på den värsta/jobbigaste fasen.


Ha en riktig go lördag ervyhopa.
Själv har jag nyssens tagit fram godisskålen och sen ikväll blir det tacos beställt av Linnea

Kramen

22 juli 2011

dripp, dripp, dripp, dropp...

Såhär härligt hade vi det för några dagar sedan. Idag strilar regnet ner. Det får bli en halv slappedag i (vi är i sommarhuset). I em blir det nog en tur in till Varberg och Hemtex och Elgiganten. Sen tänkte vi kolla om farmor och farfar vill komma över på lite mat. Har vi tur kan de ha tjejerna imorrn på dan så jag å Micke får en liten stund tillsammans, vi hade tänkt försöka göra Kungsmässan (om han inte måste jobba, som vanligt.....)

Tyvärr har jag inte hunnit uppdatera blogg så som jag hade velat. Det har varit allt för mycket...


Ha en bra fredag allihopa.
Jag skall försöka sluta tänka på vad hematologen kan tänkas komma fram till...

Kramen


Dripp, dropp....

Tjejerna har redan börjat slappa...... ;)